top of page

Bio

Yvonne Jochems (1971)

Wie is... MbY?

MbY staat voor Made by Yvonne. Met gemengde materialen op linnen creëert Yvonne haar vaak kleurrijke vrouwen, mooi, krachtig en stijlvol.

Yvonne Jochems heeft een geheel eigen stijl. Ze bouwt letterlijk aan haar schilderijen; met allerlei materialen zoekt ze naar de juiste verhoudingen op het doek. Zo ontstaat een eigen karakter en wereld.

Haar grootste passie is het creëren van kleurrijke vrouwen. Vaak voegt ze daar tekst, symbolen en digitaal ontworpen patronen en beelden aan toe. Ze werkt veelal met acrylverf en spraypaint en combineert dat met tekenen en fotografie. Het resulteert in sprekende, vrije, figuratieve mixed media schilderijen waarop veel valt te zien en te ontdekken. 

De basis van haar kunstenaarschap is gelegd tijdens haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg. Het mixen van beelden verliep toen nog vaak met een diaprojector. Vervolgens experimenteerde ze met digitale mogelijkheden bij het creëren van kunst. Niet zelden zie je een gedigitaliseerd deel van het ene schilderij van haar hand terug in het andere schilderij. Vaak schildert ze vrouwen die in het echt zo niet bestaan maar op doek een karakter en context krijgen. Yvonne heeft een achtergrond in fashion en ook die liefde kun je terugzien in haar schilderijen.

 

Yvonne's motto is: "alles kan en alles mag". 

 

Haar werk is te zien bij een aantal vaste galerieën en beurzen zoals First Art Fair Amsterdam en Affordable Art Fair Amsterdam en Art Laren.

website nieuw.jpg

Selected clients

What other people say about 

""Deze vrouwen pakken je en laten niet meer los"" Sheila Haasnoot, owner SHE Art Gallery

"" Er is veel te zien en te ontdekken"" 

"" Van veraf een portret van dichtbij een wereld op zich""

bottom of page